תואר במדעי המחשב לחיילים משוחררים
איך שלא נבחן את זה, כנראה שתואר ראשון במדעי המחשב הוא כרטיס הכניסה הבטוח ביותר להשתלבות בעולם ההייטק. נכון שיש קורסים לתכנות, ונכון שאפשר להיות יופי של טכנאי אבל היתרון והעדיפות של בוגרי מדעי המחשב שלמדו והעמיקו משך שלוש שנות לימוד בולטים לכל עין.
מידע על תואר במדעי המחשב לחיילים משוחררים
זה אחד התארים המבוקשים, היוקרתיים, הנדרשים וכן , גם המאתגרים. תואר במדעי המחשב הוא בין התארים עם תנאי הקבלה היותר נוקשים וגם הדרישות לסיומו בהצלחה הן לא קלות במיוחד. ובכל זאת, מידי שנה מתחילים לא מעט חיילים משוחררים את לימודי התואר מתוך הבנה שזה תואר שיכול "לסדר" להם קריירה מאוד מעניינת ומאוד מתגמלת. משך התואר ברוב המקומות הוא 4 שנים והתקופה שאחרי השחרור מצה"ל היא תקופה מעולה להתחיל אותו. עדיין אין לכם מחויבויות גדולות מידי וזה הזמן שלכם להשקיע את רוב המרץ והאנרגיות בלימודים מפרכים. כעבור 4 שנים, ואחרי שתעמדו בכל הדרישות, תצאו לשוק העבודה כשאתם צעירים ועם תואר מבוקש ביותר.
תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון מדעי המחשב
הזהרנו שתנאי הקבלה ללימודי התואר במדמ"ח הם גבוהים למדי, וזה נובע גם מהביקוש הגדול לתחום אבל גם משום שמדובר בתואר מאתגר ומוסדות הלימוד רוצות לערוך סינון קפדני כדי לוודא שמי שמתחיל גם יהיה בעל סיכויים גדולים לסיים. תנאי הקבלה אינם אחידים, הם משתנים ממוסד אחד לאחר, ממכללות לאוניברסיטאות, אבל ביחס לתארים אחרים (בפרט במדעים) הם בהחלט גבוהים. כך למשל במוסדות לימוד רבים תצטרכו להציג ציון פסיכומטרי של מעל 600 וממוצע בגרויות של מעל 90, כולל אנגלית מתמטיקה ברמה של 4 יחידות ומעלה.
לימודי תואר במדעי המחשב על חשבון הפיקדון הצבאי
חיילים משוחררים שרוצים להתחיל ללמוד מיד בתום השירות יכולים לנצל את כספי הפיקדון בשביל כך. במוסדות הלימוד בארץ ניתן לממש את הפיקדון בשביל התואר הזה, מה שיאפשר לכם להתחיל בלימודים גם אם עדיין לא חסכתם מספיק כסף עבור שכר הלימוד. שימו לב שלא תמיד הפיקדון יכסה את כל שנות הלימודים, אך יש לא מעט מילגות לחיילים משוחררים שיאפשרו לכם לממן את התואר או לפחות את חלקו.
מקומות מומלצים ללימודי תואר ראשון במדמ"ח
אז אחרי שהבנו שמאוד כדאי ללמוד תואר במדעי המחשב, בואו ננסה להבין איפה כדאי לעשות את זה. עומדות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות: מכללה או אוניברסיטה. באוניברסיטאות תנאי הקבלה גבוהים יותר אך יש שיגידו שהתואר שתקבלו "נחשב" יותר. במכללות מסוימות שכר הלימוד יכול להיות גבוה בהרבה מזה האוניברסיטאי וזה גם שיקול שיש לקחת בחשבון. בין המוסדות המוכרים והמומלצים לתואר במדעי המחשב תמצאו: אוניברסיטת תל אביב , אוני' בן גוריון שבנגב, הטכניון, העברית ומכללות כמו ספיר, מכללת נתניה, סמי שמעון, האקדמית הדסה בירושלים ועוד.
בין הנושאים במסלול לימוד זה תתתעמקו בלימודי: מתמטיקה, הנדסה וארכיטקטורת תוכנה, תלמדו לפתח אלגוריתמים מורכבים, תלמדו על תכנון ומבני מסדי נתונים עצומים, תלמדו על סביבות פיתוח דרך שפות פיתוח נחותות ועד העדכניות ביותר והכל כדי להכין אתכם לעבודה מעשית בעולם ההייטק.
לפניכם רשימת אוניברסיטאות, מכללות ומוסדות מוכרים להענקת תואר "בוגר מדעי המחשב" מלאו פרטים וכבר עשיתם את הצעד הראשון בדרך לרכב ליסינג, כרטיס אוכל והזכות לקבוע איך העתיד שלנו יראה.
אם גם אתם שירתתם באחת מיחידות הטכנולוגיה העילית של צה"ל, או אולי אפילו שמעתם על אחת כזו וגם קצת הבנתם לאן נושבת הרוח ואיפה עושים את "הכסף הגדול", זה הזמן רגע לפני שאתם מקבלים את התואר הנכסף "חייל משוחרר", לבחון את מגוון האופציות ומסלולי הלימוד לקראת התואר היותר נכסף של בוגר במדעי המחשב.
תואר ראשון במדעי המחשב, או בשמו המקצועי,תואר .B.Sc. במדעי המחשב, הוא עדיין הצעד הראשון לכניסה לעולם ההייטק. כמו להרבה חיילים משוחררים, השתלבות בבועת ההייטק הישראלית, שהינה עדיין מנוף הקפיצה המשמעותי של המשק הישראלי, קוסם ומאתגר. אז רגע לפני, הקלסרים, העבודות, המבחנים וגם חיי הקמפוס התוססים, חשוב לבחור איפה ללמוד.
לכל מוסד לימודים יתרונות משלו, חלקם מצטיינים בחדשנות שלהם, חלקם משלבים אפשרות ללימודי ערב, בחלק גדול ממוסדות הלימוד יש שילוב של לימודי מנהל עסקים (כולנו רוצים הרי לעשות את ה"אקזיט" מתישהו...) וחלק ממוסדות הלימוד דוגלים במתן ניסיון מעשי וכבר בשלב הלימודים מתחילים בתוכניות השמה כך שכבר כסטודנט לתואר ראשון אתה יכול לרכוש ניסיון דבר שנראה מעולה בקורות החיים.