תואר ראשון בעבודה סוציאלית
נכויות, מחלות, אלימות במשפחה, מוגבלויות, התמכרויות, קיפוח, עוני, התעללויות ועוד. אלה רק חלק מהבעיות איתן צריכים להתמודד אנשי עבודה סוציאלית. עובדים סוציאלים נדרשים בכל מקום בו יש צורך לחזק, לתמוך ולהכווין. ברוב המקרים תמיכה של עובד סוציאלי תגיע ממוסדות ומרשויות אך גם ארגונים גדולים ופרטיים כמו בתי חולים נזקקים לשירותיהם.
בגלל הרגישות שבמקצוע יש צורך להתמחות ומול הסטודנטים עומדים מספר מסלולי התמחות: ילדים, קשישים, נוער בסיכון, נכים, מובטלים ועוד. במסגרתל ימודי עבודה סוציאלית רוכשים הסטודנטים ידע מעשי בתחומי הסוציולוגיה והפסיכולוגיה ובפני הבוגרים עומדת האפשרות להמשיך ללימוי תואר שני בעבודה סוציאלית (קלינית).
אז בהנחה שאתם מספיק חזקים בעצמכם ואתם מחפשים מקצוע שהוא בראש ובראשונה שליחות. תואר ראשון בעבודה סוציאלית הוא התואר בשבילכם.
מידע על תואר ראשון בעבודה סוציאלית
חשיבות העבודה הסוציאלית לחברה
מכיוון שכבר השתחררתם או בדרך לשחרור, נשווה את עבודת העובד הסוציאלי לעולם הצבאי: תפקידו הוא בעצם כמו קצין או מש"קית ת"ש - לעזור ולתמוך מתי שרק ניתן. זה אומר קשר רציף עם ה"מטופלים", שיחות עידוד, הסברים טכניים של ביורוקרטיה או אפילו תמיכה נפשית במידת הצורך. כל הדברים האלו ורבים אחרים, מטרתן בסופו של דבר לפתור בעיות לא מובנות מאליהן לאוכלוסיות חלשות כאלה או אחרות. הליווי של אותן קבוצות או אנשים כאינדיבידואלים מתחיל ברגע שצצה הבעיה (שלא תמיד היא נראית לעין ולכן היא דורשת טביעת עין מקצועית של העובד הסוציאלי) ומסתיימת לרוב ברגע שהיא נפתרה.
מה לומדים בתואר ראשון לעבודה סוציאלית
תואר ראשון זה מקיף נושאים רבים בסיעוד ובמדעי החברה - פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה, רווחה וטיפול ועוד. אפשרויות התעסוקה בתחום הן במוסדות ממשלתיות כמו קופות חולים בדרך כלל. ניתן גם להתפתח לתארים מתקדמים בנושא (תואר שני דוקטורט גם כן). תואר ראשון כעובד סוציאלי יכול גם לעזור במציאת עבודה התחומי השמה ופסיכולוגיה (לפסיכולוגיה צריך תואר שני).