לימודי חשבונאות - תואר ראשון ראיית חשבון
בסיס מקצוע של רואה החשבון נמצא סביב הפקת וניתוח דוחות כלכליים המתארים מצב פיננסי של עסק/ארגון בתקופה נתונה. רואה החשבון הינו בוגר לימודים אקדמאיים באחד ממספר מסלולים אפשריים אשר עבר התמחות ארוכה ועבר בהצלחה את מבחני לשכת רואה החשבון. לימודי חשבונאות ניתנים לשילוב עם: לימודי כלכלה, לימודי משפטים, מנהל עסקים ועוד. כמובן גם אפשרויות התעסוקה של בוגרי תואר ראשון בחשבונאות הן שונות ומגוונות וכוללות: עבודה במשרדים ממשלתיים, משרדי רואי חשבון פרטיים, חברות הייטק ועוד ועוד.מידע על לימודי חשבונאות - תואר ראשון ראיית חשבון
איזה מסלול עוברים רואי החשבון עד לקבלת התעודה?
למקצוע רואה החשבון אין בעצם לימודים תואר ייעודיים. כדי להיות רואה חשבון צריך להחזיק בתואר ראשון שיקנה את הבסיס למקצוע ולעבודה בו כשהתארים המתאימים וקרובים למקצוע רואי חשבון הם כלכלה, מימון, מנהל עסקים ודומים להם. אחרי סיום התואר הראשון צריך לעבור בוגר הלימודים שנתיים התמחות ובמהלכן מספר מבחני הסמכה שעורכת לשכת רואי החשבון.
איפה יכולים לעבוד רואי חשבון עם סיום ההתמחות?
עם גמר ההתמחות והמבחנים בהצלחה מקבל רואה החשבון את התעודה והוא מוסמך לעבוד במקצוע כשלרשותו יעמדו כמה אופציות. האופצייה הראשונה והנפוצה ביותר היא עבודה במשרדים גדולים של רואי חשבון, משרדים אלה מספקים שירותי ניהול כספיים לחברות ובדר"כ בעבודה בהם יהיה רואה החשבון מסמר קטן. אופצייה נוספת לעבודה עבור רואה חשבון היא כניסה לעסקים בתפקיד מנהל הכספים של העסק או משרד ממשלתי כשתפקיד כזה הוא קשה ודורש יותר אך הוא קרש מקפצה גדול.
למי מתאים מקצוע ראיית החשבון
ראיית חשבון הוא מקצוע קשה וסזיפי ואינו מתאים לכל אחד. במשרדי רואי חשבון העבודה תהיה בדר"כ לפי שעות אבל רואה חשבון של חברה שלא מהתחום והוא איש המקצוע באותה חברה, לא עובד בדר"כ לפי שעות והעבודה שלו תהיה טובענית אם כי מתגמלת יותר. העבודה במקצוע דורשת יכולות מתמטיות גבוהות, יכולת אנליטית, כושר ביטוי גבוה וסבלנות ומתאימה למי שיכול לעמוד בתנאים קשים אלו.