ייעוץ והכוונה לתואר ראשון בגיאוגרפיה
קבל/י הכוונה והפניות למוסדות הלימוד הטובים בישראל.
בשיחה עם נציג וואטסאפ אנושי נעזור לך למצוא את הכיוון הנכון עבורך

תואר ראשון בגיאוגרפיה

בימים שעוד דאגתם לציוני הבגרות ולמה ללבוש לנשף, היו גם כאלה שהיו צריכים להתכונן לבגרות בגיאוגרפיה. למרות שבתיכון היה נדמה שרק מסתכלים במפות כל היום, וחורשים לקראת בחינה שלא מצריכה מי יודע מה "כישורים מיוחדים" - תואר ראשון בגאוגרפיה הוא ההפך הגמור ממקצוע "חפיף" שכזה! המקצוע שטומן בחובו שלל נושאים (חלקם גם מתחת לאדמה..), יכול להעשיר את עולמכם כחיילים משוחררים אשר ראו איזה פיצוץ מנהרה או שתיים בצוק איתן.

צרו קשר עם יועצי לימודים של מוסדות הלימוד המובילים לתואר ראשון בגיאוגרפיה
🔒 התחייבות: הפרטים שלכם ישלחו רק למוסדות שתבחרו ולא יעשה בהם שימוש אחר!
    צרו קשר עם יועצי לימודים של מוסדות הלימוד המובילים לתואר ראשון בגיאוגרפיה
    🔒 התחייבות: הפרטים שלכם ישלחו רק למוסדות שתבחרו ולא יעשה בהם שימוש אחר!

    מידע על תואר ראשון בגיאוגרפיה

    מה לומדים בתואר גיאוגרפיה?


    את התואר הגיאוגרפי מלמדים בעיקר באוניברסיטאות השונות בישראל, ויש כמה מכללות שגם כן נענו לקריאה ללמד תואר זה. הלימודים הם כאמור להעשרת הידע הכללי, והקורסים הם מרתקים בהחלט. ניתן ללמוד מגוון נושאים, כמו: גיאולוגיה, אקולוגיה, קורסי מחשב כמו ACCESS ו-PYTHON,  גיאוגרפיה חברתית, פוליטית, פיזיקלית ותרבותית. ניתן ללמוד גם לימודי גיאוגרפיה בהקשר לנושאים כלכליים, אורבניים ודמוגרפיים, ועוד לא מעט נושאים אחרים! לימודי גאוגרפיה לתואר ראשון נלמדים במתכונת חד חוגית או דו-חוגית: במסלול החד-חוגי ניתן להשלים תואר גיאוגרפי בעזרת קורסים משלימים בנושאים כלליים, ובמסלול הדו-חוגי ניתן לשלב תואר גיאוגרפי בשילוב עם מקצועות הביולוגיה, מדעי הרוח, מדעי הפיתוח הסביבתי, מדעי החברה וכיוצא בזה. מוסדות אקדמיים גם דוגלים בדרך כלל בהוצאת סיורים מרתקים מטעמם במסלול אקדמאי זה!

    תואר בגיאוגרפיה תנאי קבלה


    מכיוון ואין ביקוש גדול יחסית לפקולטה לגיאוגרפיה במוסדות האקדמיים השונים (שלא בצדק, שכן זהו מקצוע באמת מעניין), ניתן למצוא שהדרישות כניסה אליו הן ברמה נמוכה יחסית לשאר התארים! אוניברסיטאות לרוב מבקשות ציון סכם בין 500 ל-550 (ציון סכם זהו שילוב של ציון הפסיכומטרי לממוצע הבגרויות), כאשר ניתן גם להתקבל ללא ציון הבחינה הפסיכומטרית לפקולטה, אם הציונים בממוצע הבגרויות עומד על לפחות 85-90. במכללות כאמור הדרישות יותר נמוכות, אך הדרישות משתנות משנה לשנה בהתאם לביקוש ולכן יש לפנות למוסדות כדי לבדוק מהם תנאי הקבלה לאותה שנה, בין אם אלו אוניברסיטאות או מכללות. 

    עבודה לבעלי תואר בגיאוגרפיה

    למרות שלתואר בגיאוגרפיה יש פחות מוניטין בשוק העבודה מעצם העובדה שהוא אינו פרקטי במיוחד, ניתן למצוא לו שימוש נרחב למדי, במיוחד אם משלבים אותו במסלול דו-חוגי עם ביולוגיה או תחומים פרקטיים אף יותר! ניתן לעבוד כבוגרי תואר ראשון בגיאוגרפיה ב:חברות מחקר וארכיאולוגיה, חברות טיולים פרטיות, בתחום ההוראה, בחברה להגנה הטבע ורשויות לשימור הסביבה בהקשר לעבודה ממשלתית, בין היתר. למי שימשיך לתארים מתקדמים יותר בנושא, ניתן גם להגיע לפיתוחים סביבתיים של ערים בנוסף!

    פתאלאבטחה בווינהלבטח דרכךאורב אבטחהjobs.aiאנחנו ננצח