הנדסת תעשייה וניהול
מצד אחד קוראים לזה הנדסה שזה ספציפי ודי ברור: סרגלים, מידות, פיסיקה וכו´. מצד שני הצמידו לזה תעשיה וניהול -מה הקשר? ואיך מהנדסים ניהול? אז קודם כל לימודי הנדסת תעשייה וניהול מכשירים בתחומים הבאים: הנדסת ייצור, רכש, ניהול מלאי, ניהול פרויקטים, כלכלה, תקינה, מערכות מידע, התנהגות ארגונית, תוכנה ועוד. מה שנותן לנו בסוף הלימודים, מלבד התואר המכובד, מהנדסים עם כלים ניהוליים וידע טכני וארגוני המסוגלים ליצור שיפור בתהליכים ארגוניים עם כל המשתמע בחסכון בעלויות ייצור והגדלה תמידית ברווחיות. התחום בן כמה עשרות שנים והוא עדין משתנה, מתפתח ומתעצב. רוצה להיות מהנדס תעשייה וניהול עם יכולת וכלים להשפיע? מלא פרטיך ובחר את המוסדות המתאימים לך ביותר ועשית עוד צעד לקראת התואר "אדוני המנכ"ל"
מידע על הנדסת תעשייה וניהול
מה עושה מהנדס תעשייה וניהול
במהלך לימודי התואר מקבל הסטודנט להנדסה תעשייה וניהול מגוון רחב מאוד של כלים כשהוא לומדת ייצור, תפעול, תכנות ועוד… כשבעיקרון תפקידו של מהנדס תעשייה וניהול הוא שיפור העסק בעזרת מדע. המהנדס אמור לאסוף ולהשתמש בכל המידע האנושי והסטטיסטי שיש בידיו אבל בפועל מהנדסי תעשייה וניהול עוסקים גם בתפעול מאגרי מידע (שהם בעצם גם חלק מתפעול) ובכתיבת תוכנה שזה לא המקצוע שלהם אבל מהנדסי תעשייה וניהול לומדים את הבסיס בלימודים ומדובר במקצוע מתגמל מאוד.
למי מתאימים לימודי הנדסה תעשייה וניהול
אם תשאלו בוגרי תארים במקצועות ההנדסה, רובם יגידו לכם שמהנדס תעשייה וניהול הוא המקצוע שהכי קל ללמוד בין מקצועות ההנדסה. אז אמנם מהנדס תעשייה וניהול לא ילמד דברים לעומק כמו מהנדס תוכנה או חשמל אבל בפועל מדובר בלימודים קשים מאוד מאחר והם נוגעים בהרבה תחומים ודורשים יכולות שונות כמו יכולות אנליטיות ומטמטיות גבוהות,ראייה מערכתית, יכולת מחקר וחשיבה תוצאתית ועוד תכונות רוחביות רבות.
איפה לומדים הנדסה תעשייה וניהול
הנדסה תעשייה וניהול הפך בשנים האחרונות לאחד מהמקצועות היותר מבוקשים וזאת מאחר ומדובר במקצוע מהנדס לא שיגרתי, פחות מתמקד ויש שיגידו פחות משעמם (כמובן שתלוי שמה מתעסקים בפועל) ולכן אפשר ללמוד אותו במבחר מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ כדרישות הקבלה משתנות בהתאם למקום הלימודים והם דורשות ציוני פסיכומטרי ובגרות גבוהים.