הנדסת מזון
חשבתם פעם לעצב תפוח בצורת פיצה? מה שבטוח, בגלל שאתם חיילים משוחררים אתם יכולים להוציא את הטוסטים מהראש! לא משנה איזה שילוב מוזר יש לכם בראש - תשמרו אותו לעבודה בסיום הלימודים לאחר שתסיימו תואר בהנדסת מזון. תואר הנדסי זה מתייחס לפן השיווק, בין היתר, בכל הקשור לגימור מוצר חדש או מיתוגו מחדש. כאשר העבודה בפועל מתבצעת בעזרת כלי מחקר שבסופם, תוכלו ליצור בעזרת מכונות אותן תתפעלו ותיעזרו בהן, האושר הקולינרי הבא. שיהיה בתיאבון.. אההממ בהצלחה.
מידע על הנדסת מזון
תואר ראשון בהנדסת מזון מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וישנם מוסדות מצומצמים ביותר המלמדים אותו. תואר B.Sc בהנדסת מזון נלמדים כארבע שנים, כאשר ניתן לשלב תואר ראשון זה במסלול ביולוגיה או כימיה. התואר כשלעצמו יכול להגיע עם הטייטל של ביוטכנולוגיה.
איפה ניתן לעבוד כבוגרי הנדסת מזון?
תכני הלימוד כוללים, מלבד מקצועות כימיה, פיזיקה, ביולוגיה ומתמטיקה בסיסיים, גם ביו-טכנולוגיה, מיקרו-ביולוגיה, ביו-טכנולוגיה וכיוצא בזה. בסופו של דבר ניתן למצוא עבודה בתחום כמהנדסי מזון בתעשיות שונות: ביו-טכנולוגיה, במפעלי תעשייה לייצור מזון, בתחום המחקר בגופים ממשלתיים ופרטיים, בתעשיית התרופות הפרמצבטיות ומלבד הנדסה ניתן להשתלב בתפקידים שונים של ייעוץ, שיווק, תכנון וכיוצא בזה בענפים השונים. תחום הנדסת המזון יכול להיות מתגמל ביותר וכאשר עם המשכורות עולות עם השנים לכיוון החמש ספרות, וקידום כזה או אחר מבחינת תפקידי ניהול גם יכול להוות אופציה.
תנאי קבלה לתואר בהנדסת מזון
תנאי הסף בחלק ממוסדות הלימוד משתנות בהתאם להיצע ולביקוש, כיאה לכל תואר. אותו דבר לגבי הנדסת מזון, למרות שהביקוש אליו לא גדול, ולכן זו יכולה להיות הזדמנות בשבילכם ללמוד תואר הנדסי שיש בו פחות תחרות. תנאי הקבלה כיום הם בגרות במתמטיקה ואנגלית ברמת 4-5 יחידות לפחות, עם תעודת בגרות מלאה בממוצע שנע בין 85 עד 90. חלק מהמוסדות מבקשים ציון פסיכומטרי ויש לבדוק זאת מולם לפני ההרשמה.